Monday, May 28, 2012

KUNJUNGAN KE KEDAI ANTIK SEREMBAN

Kebetulan pada hari sabtu (26/05/2012) kami sekeluarga mengadakan lawatan ke Muzium Tentera Darat di Port Dikson NS.Sebelum pulang ke KL, kami sempat mengunjungi sebuah kedai Antik di Jalan Rahang Kecil,Seremban NS




 Saya telah membeli seutas jam tangan lama jenama Tissot dan gobek sireh dengan harga yang berpatutan sebagai tanda kenangan

Pemilik kedai tiada di kedai kerana mempunyai urusan di Ipoh.Kelihatan di gambar isterinya yang ramah tamah melayan kehadiran kami walaupun kedainya hampir tutup pada jam 7 ptg.Saya telah menalifon suaminya tentang kehadiran kami pada petang itu.Jadi,isterinya terpaksa menunggu kedatangan kali.he he he

N/B: Pemilik kedai tersebut iaitu En.Lee adalah sahabat Kelab barang lama (KEBAL) Facebook ,beliau menggunakan gelaran Antik Shop.
-Kepada komuniti antik di luar sana,jika ada kelapangan,boleh datang ke kedai beliau di jalan Rahang Kecil,Seremban NS.Kedainya bersebelahan dengan Stor JKR lama @ hubungi beliau di talian 016-3934527 untuk keterangan lanjut

7 comments:

Sya said...

salam bro...

owh ini kedai mr.lee antik shop yer...:)

Anonymous said...

assalam kembali puan.yap ni la kedai dia.tp masa saya p dia xde.kalau ke soromban @ PD ke.singgah la yerk..

edilelly said...

banyak barang2 dia.. so gelas2 yang dipamerkan kebanyakan gelas apa.. Thanks atas info yang menarik..

mban oarey said...

sye pun baru juga nak berjinak dalam bidang ni..sikit-sikit beli barang...agak2 menarik je di mata terus sebat..blog pun baru nk start buat..hehehe..rajin2 lawat la blog sye..hehehe..newbie lagi dalam dunia antik and blog.. ;)
tolong beri tunjuk ajar ckit boss...

fareza said...

salam sy mempunyai beberapa syiling utk dijual

⇨1 sen (petak) 1943 , 1945 .
⇨5 sen 1950 , 1967 , 1973 , 1977 .
⇨20 cents malaya and british borneo 1948(2unit) , 1957 , 1961(4unit) .
⇨20 sen kerajaan brunei 1967 , 1987 .
⇨50 cents east africa 1948 .
⇨25 sentimo republika ng pilipinas 2004
⇨syiling arab 1356 (2unit)
⇨one shilling FID DEF 1960 , 1963 , 1966

Dan ada beberapa jenis syiling yg tak dapat dikenalpasti dari negara mana , tahun 1730 , 1750 , 1786 .

Jika berminat text me 013-2826439/011-23584321 tq :)

Mohd Shafiq said...

hi, saya ade 1 x jam omega geneve dynamic 1970 utk perempuan tali original kulit omega untuk di jual berminat call saya 01128255327.

Anonymous said...

Di pekan Pedas (dekat Rembau) pun ada kedai antik....di pekan Beranang pun ada satu...kedai pun antik...

Dua2 kedai ni org Melayu punya.